Uw ondertitel 

 

Gym & Turnen 

Wat is gym?


Gym voor kinderen vanaf 3 jaar en groep 1/2

Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enzovoort. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Al spelend oefenen kleuters de hele dag hun lijf. "kijk eens wat ik kan"of "ik kan al huppelen". Ze hebben er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals: springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc. In verschillende aanbiedingsvormen met zowel groot als klein materiaal leren de kleuters zo hun evenwicht te bewaren, krijgen inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Daarnaast is gym belangrijk, omdat de kinderen hun energie erin kwijt kunnen.

Wij vinden het van belang dat de kleuters kennis maken met zo veel mogelijk verschillende bewegingsvormen. Door deze kennismaking kunnen de kinderen op een latere leeftijd kiezen voor een eigen sport of specialiteit.


Gym voor kinderen vanaf groep 3 t/m voortgezet onderwijs.

Iedereen heeft op straat wel eens over een paaltje gesprongen of op een stoeprandje gebalanceerd. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot springtoestel en hoeveel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en de juiste aanwijzingen.Elke week gaan we na de warming-up oefenen op allerlei gymtoestellen en eindigen we de les met een spel.


Gym voor ouderen

Als u wat ouder wordt is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Het houdt u langer mobiel en uw conditie op peil.
Bij Amicitia kunt u sporten onder professionele begeleiding gespecialiseerd in het bewegen voor ouderen.


Gym kleding

Wij hebben het dragen van het verenigingsgympakje verplicht gesteld voor alle gymleden. De kinderen leren steeds meer acrobatische oefeningen en hierbij moet de leid(st)er het kind goed rondom het lichaam vast kunnen houden, bijvoorbeeld tijdens een salto. Door het dragen van een gympakje, dat strak om het lichaam zit, wordt de mate van optimaal hulp verlenen en vangen vergroot. 

Wij vragen u dan ook om uw kind, niet alleen tijdens de uitvoering en clubkampioenschappen maar ook tijdens de reguliere gymlessen, een gympakje te laten dragen. Naast de zo belangrijke veiligheid van uw kind zijn wij ook verzekeringstechnisch genoodzaakt een gympakje verplicht te stellen.Voor jongens is het dragen van een witte korte broek en een wit T-shirt tijdens de uitvoering en clubkampioenschappen verplicht.Meisjes die trainen in de selectiegroep en deelnemen aan wedstrijden worden geacht het verenigingsturnpakje te dragen. Deze verschilt van het gympakje.

De gympakjes zijn verkrijgbaar via:

Patricia Kasperts

 


Wat is Turnen?

Turnen

Ieder meisje begint met gym en kan daar geselecteerd worden voor het turnen.

Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en vlot, maar vooral met heel veel plezier! Door te trainen word je steeds leniger, soepeler en beter.

De lessen/trainingen zijn ervoor om je zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijden. Dit doe je door op heel veel verschillende manieren en met allerlei verschillende toestelopstellingen de onderdelen te oefenen, maar ook door lenigheid op te bouwen.


Bij het meisjes- / dames turnen zijn er vier toestellen: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het juist leuk!

Turn kleding

Meisjes die trainen in de selectiegroep en deelnemen aan wedstrijden worden geacht het verenigingsturnpakje te dragen.
Deze verschilt van het gympakje.


De turnpakjes zijn verkrijgbaar via:

Leiding turnen